Testimonial Adrian Muntean

Casa Maria, parcela 411

Testimonial Adrian Muntean

Mi s-a oferit posibilitatea de a locui in chirie, din 2007, intr-un apartament pentru managementul firmei din Calea Aradului, in Europa 1. Nefiind sub presiunea mutarii, am urmarit cu atentie evolutia pietei imobiliare inca din 2008.

Initial, cautam un apartament nou cu 3 camere. Cu 70.000 de euro am gasit insa doar apartamente urate, care nu erau amenajate pe gustul meu. La bloc imi mai lipsea si locul de parcare personal. Atunci cand pleci primul la serviciu si te intorci ultimul de la lucru, abia seara, nu vrei sa iti asumi riscul sa nu mai gasesti un loc liber unde se parchezi masina. In plus, cand te intorci obosit acasa dupa o zi de lucru, sa iti tipe vecinii in cap este singurul lucru care iti mai lipseste.

Apoi am cautat o casa in comuna Giroc, unde infrastructura este buna, ai apa, canal si gaz la poarta, dar am renuntat pentru ca e deja foarte aglomerat pe strazi, s-a construit prea mult si densitatea locuitorilor mi se pare mare.

Dincolo de pretul avantajos, care este cel mai important factor - am dat aceeasi suma de bani ca pe un apartament de bloc cu 4 camere in Calea Lipovei -, a contat insa faptul ca dezvoltatorul investeste alaturi de mine in imbunatatirea infrastructurii si aducerea utilitatilor.

Perspectiva inchiderii inelului de centura in viitorul apropiat si situarea cartierului rezidential intre doua locatii importante - Mosnita Noua si Mosnita Veche imi dau speranta ca in viitor se va putea crea si untraseu de autobuz care sa treaca pe acest drum ce traverseaza PUZ-ul venind din Timisoara spre Mosnita Noua-Mosnita Veche si retur.

Am cronometrat faptul ca nu dureaza mai mult de o jumatate de ora intr-o zi cu trafic obisnuit sa ajungi din fata casei pana in centrul Timisoarei, in Balcescu.

Am mizat si pe faptul ca la inceputul proiectului preturile de vanzare sunt mai mici pentru cei temerari, urmand sa creasca pe masura ce se va contura cartierul.

Pentru mine este important acest pariu comun asumat impreuna cu dezvoltatorul, de la care ma astept sa asfalteze drumul pentru a face fata la traficul greu presupus de aprovizionarea cu materialele de constructii, sa aduca gazul, apa, canalizarea. Daca se va asfalta drumul de incinta, stiu ca vor accepta si taxiurile sa vina aici la comanda daca intr-o zi nu voi putea folosi masina proprie sau daca voi avea un copil mic de trimis la scoala, cei de la Urgente vor avea acces usor in zona in cazul unui incendiu sau a unei probleme medicale, voi putea circula cu bicicleta.

In Romania se construieste in general prost, de slaba calitate. De aceea, e important cine se afla in spatele constructorului, cat de serios e investitorul care trebuie sa imi poata garanta calitateaconstructorului si la care sa pot apela pentru a remedia pe parcurs eventualele probleme ce pot aparea dupa darea in folosinta a casei. Daca as fi construit in regim propriu, ar fi trebuit sa ma confrunt singur cu problemele aparute dupa darea in folosinta.

Cel mai mult ma visez in gradina, dupa o zi obositoare de lucru, citind linistit Ziarul Financiar intr-un balansoar.